Semestern rycker allt närmare – här är några smarta tips.

Det frestar på att vara ledig. Särskilt i semestertider och i synnerhet om kronan rasat i värde.

Visserligen finns det länder där svenskar kan fortsätta leva billigt, vilket Dagens PS berättade i förra weekendbrevet, men det finns också andra sätt att hålla sig flytande ekonomiskt.

Och varför riskera att hushållskassan går i kras om den går att rädda med små medel?

Länsförsäkringars privatekonom Emma Persson har satt ihop en räcka av goda råd som hjälper dig att överleva semesterperioden ekonomiskt.

För det första är tipset att INTE ta några dyra lån för att finansiera semestern, och använd heller inte kreditkortet alltför frikostigt.

ANNONS
ANNONS

Undvik även växlings- och bankomatavgifter i andra länder, planera och bestäm din budget i förväg.

Dessutom kan du hyra din bostad medan du är bortrest, betala räkningarna i förväg, jämföra priser på resesajter och boka hotellet separat – om det är billigare.

Emma Persson rekommenderar dig även att boka din semester utanför säsong, priset är lägre då, och att inte vänta för länge med att göra din bokning.

Packa smart, res från mindre flygplatser, kolla om det är billigare att mellanlanda – det brukar vara det – checka in på lägenhetshotell, förlägg semestern till mindre populära orter, boka all inclusive – då ingår all mat och dryck.

Slutligen är tipset att inte glömma försäkringen, servicekortet på din hemförsäkring och att beställa EU-kort, som ger dig nödvändig sjukvård i EU/EES-länder.