Kan du gissa vilket asiatiskt land som toppar listan?

En ny undersökning bland drygt tusen svenskar, som Lotus Travel genomfört, visar att Japan är det populäraste resmålet i Asien följt av Maldiverna och Kina.

I rapporten svarar 28 procent av svenskarna att de skulle vilja besöka Japan någon gång i livet. Motsvarande siffror för Maldiverna och Kina är 24 respektive 20 procent.

Kultur och mat prio 1

Undersökningen visar också att kultur- och matupplevelser lockar mest; det går före sol, bad och shopping. Hela 61 procent av svenskarna uppger att kulturupplevelser är mest attraktivt medan endast 17 procent vill att resan ska innehålla shopping.

ANNONS
ANNONS

”Framför allt är det resenärer i övre medelåldern och uppåt som i större utsträckning vill ha kulturupplevelser, medan yngre reser utomlands främst för att få lugn och ro och koppla av. Det skulle kunna vara en spegling av vårt allt mer uppkopplade och stressade samhälle”, säger Elby Kwok Drewsen, vd för och grundare av Lotus Travel Group, i pressmeddelandet.

Att Japan tilldrar sig svenskarnas största intresse tror hon bland annat kan förklaras med landets kultur och gamla traditioner kombinerat med storstadspuls och modern högteknologi.

Lotus Travel´s Asienrapport genomfördes av PFM Research den 30 augusti till den 6 september. Totalt medverkade 1008 svenska resenärer i undersökningen, som uppges vara riksrepresentativ.