Teknikkonsulten Afry tecknar ett mångmiljonavtal med Vejdirektoratet, den danska motsvarigheten till Trafikverket. I avtalet ingår att planera, konstruera och driva samtliga intelligenta transportsystem, ITS, på de statliga danska vägarna.
”Vi har arbetat med Vejdirektoratet i mer än 25 år”, säger Kenneth Habo vid Afry.

annons
annons

Det danska statliga vägnätet består av 3 800 kilometer väg, såsom motorvägar, motortrafikleder, broar och stora delar av de regionala vägarna. Nu tecknar teknikkonsulten Afry ett mångmiljonavtal med det danska Trafikverket Vejdirektoratet, värt 196 miljoner kronor för att fortsätta att vara en del i utvecklandet av den danska infrastrukturen.

”Vi har arbetat med Vejdirektoratet i mer än 25 år och är väldigt glada att kunna fortsätta bidra till underhållet av Danmarks infrastruktur och hjälpa människor att förflytta sig på ett effektivt, säkert och mer hållbart sätt”, säger Kenneth Habo, business unit manager transportation på Afry i ett pressmeddelande.

Ökad trafik

Vejdirektoratet uppdaterar trafikledningssystemet för att klara det ökade trycket på de danska vägarna, som prognoserna visar. Samtidigt genomgår det danska vägnätet en grön omställning till FN:s globala mål för hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler artiklar om hållbarhet på [Teknikdygnet]