En ny undersökning gjord på uppdrag av Afry, visar att de flesta unga européer vill bo i små städer med mindre än 100 000 invånare.

ANNONS

Den nya undersökningen visar att de flesta unga européer vill bo i småstäder och att endas en av tio vill bo i städer med mer än en miljon invånare. Studien visar också att den allra viktigaste faktorn när unga vuxna väljer var de ska bo är prisvärda bostäder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien har gjorts på uppdrag av Afry, som vill förstå hur pandemin har påverkat ungas tankar om var de vill bo i framtiden. I studien deltog 6 000 unga vuxna mellan 18 och 35 år i sju europeiska länder.

Pandemin kan ha påverkat

Resultaten av studien, som gjordes under augusti och september 2021, antyder att pandemin har påverkat unga vuxnas preferenser eftersom 24 procent av studiedeltagarna uppgav att deras attityd till att bo i en stad har påverkats negativt.

Hela 58 procent av deltagarna uppgav att de föredrar att bo i en stad med mindre än 100 000 invånare och en tredjedel av deltagarna vill bo i samhällen med mindre än 20 000 invånare, detta gäller särskilt unga vuxna i Schweiz och Österrike. I de nordiska länderna vill unga vuxna helst bo i medelstora städer.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Afry hjälper Metsä Board öka produktionseffektivitet och miljöprestande [Dagens PS]