Det tog 15 år av utveckling och byggande, nu är Stockholms nya lyxkvarter, Sveakvarteren på Östermalm invigda. Ett av Stockholms största bygg- och utvecklingsprojekt i modern tid.

annons
annons

Stockholms nya lyxkvarter, Sveakvarteren, bredvid Stockholms Olympiastadion på Östermalm invigdes under tisdagen. Det har tagit drygt 15 år av både utveckling och byggande innan kvarteret stod färdigt.

”Sveakvarteren är ett gott exempel på ett fastighetsprojekt som har tillskapats med både kvalitet, Stockholms klassiska färgskala och platsens unika historik i åtanke. De nya lägenheterna skapar en attraktiv boendemiljö och lyfter hela stadsmiljön längs med Valhallavägen invid Stockholms stadion”, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

500 bostäder

I Sveakvarteren finns nära 500 bostäder fördelade på tre olika projekt, Artillerigården, Svea Torn och det sammanbyggda bostadsprojektet Svea Fanfar/Symfoni och Serenad. Här finns bland annat restauranger, passager och en ny tunnelbaneuppgång.

”Vi är oerhört stolta över Sveakvarteren och den här invigningsceremonin summerar över 15 år av intensivt stadsutvecklingsarbete från vår sida. Det är ett unikt projekt sett till omfattning och komplexitet, så vi är naturligtvis glada över att det har blivit så bra när allt nu står klart”, säger Baard Schumann, koncernchef för Nordr.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]