Med tre hjul och en bredd på knappa 1,5 meter är Ecoists nya bil Tian egentligen en trehjulig motorcykel. Men den når en hastighet på 110 km/h och kan gå 18 mil på en laddning. Nu tar bolaget från Ängelholm in de första orderna på bilen, som ska bli ”det mest miljövänliga pendlarfordonet”. 

Ecoists första lansering Tian gå nu ut på marknaden, då 20 exemplar ska tillverkas åt innovationssugna kunder. Fordonet klassas som en lätt motorcykel och har tre hjul och bakhjulsdrift, skriver Ny Teknik (obs. sida kräver inloggning).

Batteriet består av itium-järnfosfat-celler och har en kapacitet på 10 KWh.

”Det ger lite mindre energidensitet än litiumjonbatterier, och batteripacket går inte att snabbladda. Men det ger mycket mindre miljöpåverkan i och med att det krävs mindre energiresurser och mindre naturresurser”, säger företagets grundare Thomas Koch till Ny Teknik.

Koch beskriver fordonet som ”det mest miljövänliga pendlarfordonet”, skriver Ny Teknik.

ANNONS
ANNONS

Räckvidd på 18 mil

Efter en full laddning tar batteriet föraren 180 km och genererar en topphastighet på 110 km/h. Passagerarsitsen är placerad längst bak, ovanför bakhjulet.

Då företaget i dagsläget verkar i relativt liten skala i Ängelholm presenteras modellen Tian som en betaversion, vars utformning de 20 kunderna kan påverka genom synpunkter.

Läs mer: Rekord-elbilen tar dig 83 mil på en laddning [Dagens PS]