Långt upp i Stokmarknes, Vesterålen i Nordnorge planerar Petter Stordalen för ett nytt spektakulärt hotellbygge på kajen. Peab bygger hotellet och kontraktet är värt 190 miljoner norska kronor.

annons
annons

Uppe i Stokmarknes, Vesterålen i Nordnorge ska Petter Stordalen öppna Quality Hotel Richard With. Svenska byggjätten Peab bygger hotellet, ritat av Arkitektene Vis-à-Vi. Beställare är Hotell Richard With AS och kontraktet är värt 190 miljoner norska kronor, ungefär 192 miljoner svenska kronor.

Byggs vid kajen

Hotellet byggs vid kajen i Stokmarknes precis bredvid Hurtigrutenmuseet där det gamla klassiska hurtigrutenfartyget MS Finnmarken ligger. Quality Hotel Richard With kommer att bestå av två vingar, den ena i sex våningar och den andra i fem. Totalt kommer hotellet att 158 rum, en restaurang, en lobbybar, ett gym och konferensfaciliteter.

”Som lokal samhällsbyggare är vi stolta över att vara delaktiga i denna satsning i Stokmarknes. Vi kommer att rekrytera en hel del medarbetare lokalt till projektet. Vi har byggt mycket på Hadseløya under de senaste tio åren, och ser nu fram emot ett gott samarbete med hotellets ägare och Nordic Choice-kedjan”, säger Gro Skaar Knutsen, regionchef Peab.

Byggarbetet startar i maj 2021 och hotellet planeras att stå färdigt till hösten 2022.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Petter Stordalen bygger hotell i Göteborg tillsammans med Volvos ägare.