Majoriteten av tjänstemän har under våren jobbat hemifrån, vilket har påverkat hushållens ekonomi. Resekostnader blir visserligen lägre, men privatpersoners elkostnader har stigit. Villaägare ser en ökad elförbrukning på 45 procent, visar en ny undersökning. 

ANNONS

Elkartläggningsbolaget Greenely har genomfört en undersökning av runt 115 000 hushålls elanvändning under tre månader under våren.

Under mars-maj i år ökade villaägares elförbrukning med 45 procent jämfört med samma period förra året. Detta motsvarar en ökning på 1668 kWh.

”Följden av att sitta i karantän och jobba hemifrån gör att vi använder mer el. Under våren harelpriserna varit historiskt låga. Däremot stack priserna iväg rejält här i slutet på juni. En kostnadsökning som både chockat och frustrerat många och vid såna här perioder är det särskilt viktigt att se över hur man använder elen hemma just för att undvika pristopparna. För kostnaden skiljer sig mycket beroende på när på dygnet du använder elen”, säger Greenelys vd  Tanmoy Bari i ett pressmeddelande.

Elslösande hemelektronik och maskiner som tvätt- och diskmaskiner anges bland annat som anledningar till den ökade elförbrukningen.

Läs mer: Hemarbetet har ökat med 400 procent [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS