Göteborgsbaserade teknikkonsultbolaget Alten flyttar till 3.200 m² stora kontorslokaler, vilka tidigare använts som vin- och spritlager. Kontorsområdet innefattar en innergård med restauranger och food trucks. Fastighetsbolaget Bygg-Göta har hand om projektet som ska vara klart 2021. 

ANNONS

Byggöta presenterar affären i ett pressmeddelande.

Bygg-Göta tecknar avtal med teknik- och IT-konsultföretaget ALTEN om ca 3200 kvm kontor i centrala Göteborg.

Den K-märkta fastigheten på Kämpegatan 10, som tidigare inhyste Vin & Sprits lager och produktion, förädlas och anpassas till ett modernt och flexibelt kontor med en underbar industriell känsla. Huset står klart för inflyttning i April 2021.

Hela kvarteret Bronsen har byggts om under 2000 talet och bildar ett unikt område där man bevarat och renoverat varje huskropp med dess speciella förutsättningar. Under våren 2021 färdigställs tre hus i Pagodenområdet om totalt 10.000 kvm där ALTEN blir den största inflyttande hyresgästen.

Nära till vattnet

Gården är som en egen liten oas med restauranger och foodtrucks ett stenkast från centralstationen och med närheten till vattnet.

ANNONS
ANNONS

”Efter en noga genomförd utvärdering av flera olika alternativ föll valet på Bygg-Götas fina lokaler på Kämpegatan. De nya lokalerna fyller väl de krav vi har satt på vårt nya kontor. Den fysiska arbetsmiljön följer modern toppstandard och kommer att optimeras efter våra behov. Fokuset i utvecklingen av vårt nya huvudkontor kommer vara att skapa en stolthet hos våra medarbetare”, säger Anders Persson, VD Alten Sverige

”Vi är oerhört glada att få Alten som hyresgäst och granne till oss. Just nu pågår ett spännande arbete där utformningen av de nya lokalerna håller på att ta form. Vi har ett fantastiskt bra samarbetet med Alten och lokalerna kommer verkligen bli något utöver det vanliga”, säger Linda Neidert uthyrningschef på Bygg-Göta.