När forskare i Sverige fick välja mellan 28 företag med forskningsverksamhet valde mer än en tredjedel Afry som bästa alternativet. Även teknikkonsulten Semcon och konsultbolaget Sigma är med på listan. 

ANNONS

Afry besegrade storbolag som ABB, Ericsson och Scania. Semcon placerar sig på plats 26 på listan medan Sigma innehar plats 18.

Undersökningen är gjord av tidningen Framtidens Forskning och är baserad på svar på från runt 600 forskare. Afry skriver om utnämningen i ett pressmeddelande.

”Jag är mycket glad och stolt över att AFRY är och förblir ett attraktivt företag bland forskare, de utgör en viktig del av vår framgång. Vi arbetar med utveckling av innovativa och hållbara lösningar inom ett stort antal områden, och ett nära samarbete med akademin är av stor vikt”, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef.

AFRYs strategi innebär att omsätta kunskap och forskningsresultat till paketerade lösningar för kunderna. Idag har AFRY 17.000 dedikerade medarbetare som arbetar inom områden som energi, industri och infrastruktur.

ANNONS
ANNONS

Den statistiska felmarginalen för undersökningen är 2,5–4,0 procentenheter. Magasinet och webbtidningen Framtidens Forskning produceras av NextMedia, i samarbete med Stiftelsen för Strategisk Forskning.