Samsungs nya flaggskepp Galaxy Note 20 5G och Ultra 5G kommer med en hel del spännande nyheter. Så här tycker några av recensenterna.

ANNONS

Mobil

Mobil ger Note 20 Ultra betyget 9 av 10 i samtliga kategorier. Recensenten Erik Mörner imponeras framförallt av S Pen, den medföljande pennan som kan användas både för anteckningar och som fjärrkontroll och hjälpreda.

”Särskilt uppskattar jag möjligheten att spela in ett möte eller en föreläsning samtidigt som jag antecknar. Då sparas ljudfilen och synkas i tid mot mina anteckningar, så att jag i efterhand enkelt kan gå tillbaka och se och höra vad det var som egentligen sades.”

Samsung Galaxy Note 20 med penna
Flera recensenter lyfter fram S Pen, pennan, som kan användas både för anteckningar och som fjärrkontroll och hjälpreda.

Gamereactor

Petter Hegevall på Gamereactor menar att Note 20 Ultra utgör ”ett väldigt attraktivt helhetspaket” och ger telefonen 8 av 10 i betyg. Så här skriver han:

”Urtjusig design som skriker ”klass” och ”kvalitet” medan displayen är den bästa jag stött på i en telefon. Kameran är bra också precis som fingeravtrycksläsaren, 5G-kompatibiliteten och S-pennan fungerar bättre än jag tidigare har tyckt.”

Surfa

Joel Oscarsson på Surfa ger Note 20 Ultra expertomdömet 9,2 av 10. Han skriver så här:

”Den ger oss en oerhört exakt, ljusstark och snabb skärm, en imponerande kamera, bra prestanda och alla funktioner som moderna flaggskepp kräver.” 

ANNONS
ANNONS

Vidare noterar han att skärmen är marknadsledande när det gäller såväl detaljrikedom och kontrast, som färgexakthet – och att kameran levererar ett kort skärpedjup, hög detaljrikedom, utmärkt zoom och imponerande videomuskler.

Nya Galaxy Note 20 har riktigt bra skärm
Experterna lovordar Samsung Galaxy Note 20.

M3

Skärmen håller toppklass i alla kriterier. Det menar en imponerad Mattias Inghe på M3, som ger Ultra-modellen betyget 4 av 5.

”Högupplöst och skarp AMOLED-panel med perfekt kontrast, utmärkt stuns i ljusstyrkan och stort färgomfång. Såvitt vi kan avgöra är det samma bildkvalitet som i Galaxy S20 Ultra. Och det är ju inte helt fel.”

PC-tidningen

Morten Skeldal Østergaard på PC-tidningen ger Note 20 Ultra helhetsbetyget 8,4 av 10.

”Den stora skärmen är fantastisk. Såväl ljusstyrkan som kontrasten är i världsklass och allt som visas på skärmen nästan vibrerar.”

Vidare menar han att det inte är någon tillfällighet att telefonen bär namnet Note.

”Galaxy Note 20 Ultra är en smart anteckningsbok som alltid är redo. I telefonen finns det ett fack för Samsungs S-Pen och det är bara att trycka till på pennan för att den ska poppa ut. Själva telefonen behöver inte ens låsas upp, det går nämligen att anteckna direkt på låsskärmen. Det är riktigt bra och det fungerar utmärkt för att skriva ner exempelvis en minnesanteckning.”

ANNONS
ANNONS

Feber

André Stray på Feber är mycket nöjd efter sitt test av Note 20 Ultra. Så här skriver han:

”För att sammanfatta så levererar Note 20 Ultra en komplett mobilupplevelse med många trevligheter som svinhärlig skärm, bra kamera, trevlig mjukvara och prestanda som duger. Galaxy Note 20 Ultra är Samsungs bästa telefon hittills.”

Relaterade artiklar:

PS: Samsung släpper nya Galaxy S redan i Januari 2021

PS: Det du behöver veta om Samsungs nya kraftpaket