Missa inte avsnittet med en av Finans-Stockholms största. Tommy Jacobson har varit en del av svenskt näringsliv sedan slutet av 1980-talet. Han har hunnit med väldigt mycket i sitt liv och talar öppet om allt i senaste avsnittet av PS-podden.

ANNONS

Jacobson grundade och drev kapitalförvaltningsbolaget Trevise, som under 1990-talet såldes till Unibank som i sin tur blev en del av Nordea år 1998.

Därefter grundade Tommy Jacobson kapitalförvaltningsbolaget Quesada tillsammans med Sune Nilsson år 2000. Under bolagets första verksamhetsår finansierade de Djurgårdens IF:s fotbollslags värvningar av målvakten Andreas Isaksson (från Juventus) och Kim Källström (från BK Häcken) – med totalt cirka 20 miljoner kronor, vilket senare skulle innebära en sammanlagd vinst på cirka 5 miljoner kronor.

Utöver styrelseplatsen i Quesada arbetar Jacobson i investmentbolaget Varenne Investment (namnet kommer från en travhäst) som bland annat har investerat kapital i flera börsnoterade företag.

Utöver allt detta pratar Jacobson också öppet och ärligt om tiden som ordförande i Djurgården och när han gick så hårt in i väggen att han vaknade upp på psykakuten.

ANNONS
ANNONS

Här är avsnittet med Tommy Jacobson: