En punkare i kostym har vi valt att kalla honom. Själv kallar han sig för ”potatis-med-sås-killen”. Dagens PS träffar Douglas Roos, medieägare och kanske mest känd som en av investerarna i tv-programmet ”Draknästet”.

ANNONS

Hur ser längtan efter framgång ut när man kommer från relativt enkla förhållanden? Hur ser drivkraften ut hos en kille som älskar maraton, både praktiska tävlingar och rent bildligt inom företagande?

Douglas Roos är grundare och ägare av nyhetssajten Nyheter24 och en av de där färgstarka men samtidigt lite hemliga profilerna som svenskt näringsliv är fullt av.

Han hymlar inte om att det är pengar som är drivkraften och vågar också vara tydlig med sina åsikter, vem han är och vad som driver honom.

”Jag gör ingen hemlighet av att det är pengar som driver mig. Låt oss tala pengar. Det talas för lite om pengar som drivkraft” säger Douglas Roos i PS-Podden.

Douglas Roos var också en av domarna i SVT-serien Draknästet som gick för ett antal år sedan.

”Jag är glad att Douglas ville ställa upp i podden”, säger programledaren Marcus Birro.

”Han väljer verkligen sina sammanhang numera och ställer sällan eller nästan aldrig upp på intervjuer så jag är glad att han kom och att samtalet blev så bra som det blev.”

Avsnitt 2. Douglas Roos

”Punkare i kostym” kallade vi Douglas Roos. Han gillade det. Som grundare och ägare av Nyheter 24 har han alltid varit en person som vågat gå på tvärs med rådande konventioner och ordning. Douglas kommer från relativt enkla förhållanden och berättar öppenhjärtigt om hur det är att vara en ”potatis-och-sås-kille” i en värld av oxfilé och dyra kostymer.

ANNONS
ANNONS

PS-Podden hittar du på: