Dagens PS

Värderingen på Klarnas konkurrent Stripe slaktad

Fintechbolaget Stripes huvudkontor i San Fransisco, USA. T. Rowe Price Group har sänkt sin värdering för betalningsbolaget Stripe på grund av att den snabba nedgången för teknikaktier fortsätter.
Fintechbolaget Stripes huvudkontor i San Fransisco, USA. T. Rowe Price Group har sänkt sin värdering för betalningsbolaget Stripe på grund av att den snabba nedgången för teknikaktier fortsätter. (Foto: Wikimedia Commons/HaeB)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 23 aug. 2022Publicerad: 23 aug. 2022

Klarnas konkurrent, fintechjätten Stripe, har fått sin värdering kraftigt sänkt av olika penningförvaltare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

T. Rowe Price Group har sänkt sina värderingar för betalningsbolaget Stripe och andra närstående bolag på grund av att den snabba nedgången för teknikaktier fortsätter, det rapporterar Bloomberg.

Stripe, som är en konkurrent till Klarna, sänktes av T. Rowe Price Global Technology Fund till 23,04 dollar per aktie, cirka 246 kronor, den 30 juni, vilket är en minskning med 64 procent sedan slutet av 2021, enligt data sammanställd av Bloomberg.

Sänkningar kom efter fall i Nasdaq 100

Sänkningarna kom efter en kraftig nedgång i det tekniktunga aktieindexet Nasdaq 100, som under det första halvåret i år föll med 30 procent.

Inte bara T. Rowe Price Global Technology Fund, på 4 miljarder dollar, nästan 43 miljarder kronor, utan även andra stora penningförvaltare skriver ned sina andelar i teknikbolag i de fonder de övervakar. Fidelity Investments sänkte exempelvis tidigare i år Stripes värdering till 32,05 dollar per aktie, cirka 342 kronor.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Fem tusen miljarder borta – fintechbolagens värde rasar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS