Dagens PS

Fintechbolaget gör förvärv i Sverige igen

ePassi
Åsa Severgårdh CEO, Sodexo Benefit and Reward Services, Sweden, Pekka Rantala, CEO ePassi Group, John Lindström, Managing Director Eazybreak. (Foto: ePassi)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 05 mars 2021Publicerad: 05 mars 2021

Det finländska fintechbolaget ePassi köper svenska Sodexo Benefits & Rewards Service.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det finländska fintechbolaget ePassi Payments Oy, som enligt bolaget egen kommunikation är den ledande mobila betalningslösningen för personalförmåner och ett av de snabbast
växande företagen i Europa, gör ett nytt förvärv i Sverige.

De har slutit avtal om att förvärva svenska Sodexo Benefits & Rewards Service:s (BRS) verksamhet i Norden, vilket inkluderar Sodexo Pass Sweden och det finska företaget Eazybreak Oy.

Sedan tidigare har man förvärvat svenska gasellvinnaren ActiWay, ett onlinesystem för friskvårdsbidrag.

I och med förvärvet har ePassi nära 9 000 kunder, fler än 35 000 anslutna leverantörer och en bruttoförsäljning på cirka 350 miljoner euro, skriver man i ett pressmeddelande.

Sodexo återinvesterar efter förvärvet och blir aktieägare i ePassi med 15 procent av aktierna. ePassi Payments Oy grundades år 2007 i Helsinfors, Finland, och har tillväxtkapitalbolaget Bregal Milestone som största ägare.

“Efterfrågan på helt digitala och mobilbaserade personalförmåner har accelererat under covid-19 och kommer fortsätta att göra det. Vi är glada över dagens nyheter och vill varmt välkomna de två fantastiska teamen på BRS Sweden och Eazybreak till ePassi. Dessa förvärv förstärker vår ledande position inom friskvård, hälsa, vård och måltidstjänster; och gör oss till en “one-stop-shop” för alla våra nuvarande och framtida kunder”, säger Pekka Rantala, vd på ePassi-gruppen.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS