SPONSRAD AV SAMBLA. Varför sitta på många dyra lån? Sambla ger dig chansen att rensa upp i skuldträsket och samla alla lån i ett.
Du kan spara tusenlappar och får en helt annan ekonomisk frihet.

Svenska hushåll lånar allt mer i takt med att fler använder sig av avbetalningsplaner, kreditkort och mikrofinansieringslösningar. Företaget Sambla vill erbjuda de konsumenter som känner sig låsta i oförmånliga låneavtal en chans att strukturera om sina skulder och få en nystart.

Skulder på 200 miljarder

”Många kan minska sina kostnader rejält bara genom att byta långivare”, säger Per Österström, affärsutvecklingschef och medgrundare.

Under de gångna åren har svenskar samlat på sig över 200 miljarder kronor i lån utan säkerhet. En hög skuldsättningsgrad är inte något problem i sig och kan ofta vara nödvändigt oavsett om det gäller att köpa hus, bil eller oförutsedda utgifter. Vad som däremot blir ett problem är när en låntagare inte längre kan betala tillbaka sina skulder. Denna oförmåga beror emellertid inte alltid på att låntagarens betalningsförmåga brister utan har ofta med oförmånliga lånevillkor att göra.

Kreditvärdigheten naggas i kanten

Dolda kostnader, fakturaavgifter och omotiverat höga räntor driver upp kostnaden för många lån. Dessutom kan det bli en ond cirkel där smålån och krediter leder till försämrad kreditvärdighet, vilket gör att framtida lån får sämre villkor och blir ännu dyrare. Det är även svårare att få en god överblick över sin ekonomi när lånen är spridda mellan flera aktörer. Därför kan det många gånger vara ett mycket bättre alternativ att samla alla lån på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

När du samlar alla dina lån hos en aktör får du en ekonomisk nystart. Sambla hjälper dig att jämföra över 20 olika banker för att se vilken långivare som passar bäst för dig. På så vis får du möjlighet att lösa dyra krediter och lån, liksom möjligheten att omstrukturera dina skulder. Slipp betala orimligt höga räntor och avgifter varje månad och få mer pengar över till annat.

Bättre överblick

”Att samla alla lån under ett tak ger låntagaren mer kontroll över sin ekonomi. Fördelarna är många, bland annat bättre lånevillkor och en sundare privatekonomi i stort.”, säger Alexander Milles, VD och medgrundare.


Om Sambla

Vi är Sambla, den nya generationens låneförmedlare. Sedan starten 2014 har vår filosofi alltid varit densamma – att jämföra bankernas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Tillsammans är vi över 140 medarbetare som älskar att göra skillnad på riktigt. Från våra kontor i Stockholm, Lund och Oslo har vi fram till idag hjälpt över 180 000 kunder.