Flera av Dagens PS krönikörer är experter på karriär och ledarskap. Här är en kolumn där Malin Dohlwitz-Strindlund ger fem tips på hur du når dina mål.

annons
annons

Och här är en annan text med tio tips på hur du som chef lyckas med ditt teamwork.

Men nu handlar det om miljardären Carl Bennet, 65, som berättar i en VA-artikel om hur han går till väga för att hitta de bästa cheferna. Och han har erfarenhet – många är de tungviktare han tillsatt under åren.

Han söker referenser utanför ansökningshandlingarna, eftersom dessa redan fått instruktioner om vad de ska säga. Dessutom kikar han på presumtiva kandidater internt först, framgår det.

”Den som kan leda en liten verksamhet på ett bra sätt ofta kan leda en större. Men den som inte kan leda en stor verksamhet klarar inte ens av att leda en liten”, resonerar Bennet, skriver VA.

När Carl Bennet ska anställa en ledare värderar han personens drivkraft att nå resultatmål högt, och storsnackare som bara pratar strategier och spelar ett spel ger han inte mycket för.

Han sorterar inte bort äldre kategoriskt, även om yngre förmågor lockar mer.

”Man får ändå inte glömma att det finns en del människor som av olika anledningar inte fick chansen när de var unga”, säger Carl Bennet till VA, som berättar att Bennet råder rekryterare att börja leta internt (1), inte bara fokusera på utbildning (2), se upp med strategipladdrare (3), söka referenser utanför ramarna (4), vara öppen för en äldre chefslösning (5) och spola kandidater om du varken känner till personen i fråga eller branschen (6).

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: ”Expert tipsar: Så gör du drömkarriär” [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: ”Karriärtips: Vårda dina referenser” [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: ”Expertens tips för en lyckad rekrytering: Skippa referenserna” [VA.se] >