Dagens PS

Bokhandeln firar Gustav Vasas 500-årsdag

solvändan
Förutom bokförlaget driver Solvändan Förlag även butiken Möre Bok och Kontor.
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 22 nov. 2021Publicerad: 02 juni 2020

Solvändan Förlag är ett bokförlag samt bok- och kontorshandel i Torsås i Småland. Årets stora lansering är boken Gustav Vasa i Kalmar, som kommer att uppmärksammas på flera av de evenemang som ska fira 500-jubileet av dagen då kungen landsteg i staden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Berätta vad som gör ert företag/produkt speciellt?

“För att få en bok- och kontorshandel på en liten ort att överleva var det nödvändigt att hitta utökade funktioner för bokhandeln. Resultatet blev dels ett digitaltryckeri, dels också ett förlag. Det senare anlitas mest av regionala skribenter och författare som inte når ut via större bokförlag. Vi kallar oss för “Förlaget för de Andra”, säger Christer Söderholm, ägare av Solvändan Förlag.

Hur har ni drabbats av coronaviruset?

“Vi har en ganska väsentlig minskning av antalet kunder som kommer till affären. Många är äldre i vår kommun och man är försiktig med att utsätta sig för risken att drabbas av viruset. Vi har också ett digitaltryckeri som servar handel och företag i närheten, men då dessa håller igen med utgifterna drabbas vi också där av färre beställningar. Även Solvändan Förlag har drabbats.”

Hur har ni märkt av att näringslivet hjälper varandra under
coronakrisen?

“Torsås kommun har öppnat ett tillfälligt kontor för näringsidkare med tanken att företagare ska kunna träffa varandra och ge varandra stöd. Kommunen har också stimulerat affärerna här med att ge de kommunanställda presentkort. De har också anlitat ett par av handelns anställda som korttidspermitterats i hemkörningsverksamhet för de äldre.”

Läs mer om Solvändan Förlag.

PS Supporten
Under coronakrisen är extremt många företag hårt drabbade, speciellt Sveriges småföretagare. PS Supporten är Dagens PS stöd för att med annonsering och artiklar om dessa bolag stödja svenskt företagande. Givetvis helt kostnadsfritt. För tillsammans hjälper vi varandra.

ANNONS

Vill du också få en artikel eller annons om ditt bolag som stöd under krisen – maila till [email protected] och skriv några ord om ditt bolag och de utmaningar du möter nu

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS