Dagens PS

Ett exklusivt vitrinskåp mellan nu och då

Hennes vitrinskåp säljs i större delen av Europa. (Foto: Adobe Stock)
Hennes vitrinskåp säljs i större delen av Europa. (Foto: Adobe Stock)
Christoffer Andersson
Christoffer Andersson
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 02 okt. 2017

Efter tio år i sin egen inredningsbutik bestämde sig den danska formgivaren Mona Henriksen för att ta nästa steg. Hon startade Lindebjerg Design 2011. Sedan dess har hennes tidlösa koncept fått vingar. Det välkända vitrinskåpet i furu och ek säljs i dag i designbutiker i större delen av Europa.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vitrinskåp

Vitrinskåpet är perfekt för de allra finaste minnena. (Foto: TT)

För Mona Henriksen är möbler mycket mer än bara förvaring. De kan påverka och förändra stämningen i ett helt rum. Det var den stora kärleken till franska vitrinskåp som förde henne till den tidlösa karaktär som särskiljer henne från andra formgivare i dag. En fusion mellan nu och då.

Möblerna från Lindebjerg är enkla och lyser av nordisk textur och design. Det sitter i materialets lyster, i känslan när fingrar rör vid materialet och i intrycket det gör i rummet tillsammans med resten av möblerna.

Det naturliga urvalet av material för en tillbaka till traditionell nordisk möbelkonst. Furu och ek skapar en bekvämlighet och en hållbarhet som sträcker sig genom generationer. Tidlösheten och skönheten gör Lindebjerg Design till ett av marknadens mest eftertraktade varumärken för vitrinskåp.

Vitrinskåpet

Flexibilitet och användbarhet är två nyckelord som kännetecknar ett vitrinskåp från Lindebjerg Design. De enkla färgerna ligger bekvämt på hornhinnan och gör att den här möbeln passar bra i alla rum. Respekten för skandinavisk konst ledde Mona Henriksen till den lättsamma och massiva skönheten som skildras i materialet. Det finns en elegans och en uttrycksfullhet i det enkla som hjälper till att framhäva skandinavisk personlighet i ett rum. Från början var vitrinskåpet en uppfinning i Frankrike på 1800-talet som främst användes för att visa upp hushållets vackraste finporslin. Till denna dag används det som ett fönster mot det vackra och stilfulla. Glas, porslin, konstföremål och minnessaker. Det vi vill bevara och beskydda. Elegans och skönhet. Vitrinskåpets glasdörrar håller damm och partiklar borta så att det vackraste porslinet förblir glänsande vackert genom en klar glasskiva.

Visste du att…

Vitrine är ett fransk ord och betyder glasskiva?

PS Store

vitrinskåp från lindebjerg design

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS