Det svenska Nasdaq-listade bolaget Hilbert Group blir uppmärksammat på förstasidan i den amerikanska prestigefulla branschtidningen Hedge Fund Alert.

Starka resultat

Vid sidan av starka resultat för Hilberts förvaltning lyfts även att bolaget fått in den internationella VC-firman Red Acre Ventures som delägare.

”Hilbert har attraherat rätt personer, med erfarenhet av att driva institutionell kapitalförvaltning, och gör nu rätt saker för att locka institutionellt kapital till sina investeringsprodukter,” sa Stuart Connolly, den nye ägaren Red Acre Ventures som är tilltänkt som ny styrelseledamot, och motiverade sin investering med:

”De har kommit ur ett mycket utmanande 2022 för kryptomarknaden i en riktigt stark position jämfört med många av deras branschkollegor. Hilbert är nu en stor aktör när det gäller hantering av kryptotillgångar, och vi vill vara en del av den resan.”

Gör rätt saker

Grundarna för Hilbert Group har en kvantinrikning på sin handel, som är utvecklad av grundarna som både har doktorer i matematik och erfarenhet från ledande investmentbanker och förvaltarfirmor.

”Den digitala tillgångsförvaltaren som handlar med hjälp av algoritmer – som i maj lanserade en fond med marknadsneutral strategi – har överträffat sina konkurrenter i den mycket volatila kryptosektorn, samtidigt som man snabbt anställt nyckelpersonal och planerar att öppna en ny fond för utomstående investerare den 1 maj”, säger Hedge Fund Alert i sin artikel.

Risk och avkastning

Den digitala tillgångsförvaltaren som handlar med hjälp av algoritmer – har överträffat sina konkurrenter i den mycket volatila kryptosektorn. (Foto: Hilbert Group)

Den tio månader gamla Hilbert V1-fonden steg 0,1 % mellan starten den 1 maj och slutet av februari, en period då S&P Cryptocurrency Top 10 Index rasade 55,8 %. Dess V30-fond, som har en större risk och avkastning, ökade med 15,1 % under den perioden.

De två första månaderna i år har V1-fondens andelar ökat i värde med 7,4 procent. För den mer volatila V30-fonden är har värdet rusat med 24,5 % under samma period.

Längst track-records

V1 erbjuder marknadsneutrala egenskaper genom att ha låg riktad exponering mot kryptovalutor i procent av substansvärdet. Marknadsrisken som man försöker utnyttja är den höga standardavvikelsen för kryptovalutor.

Hilberts kärnhandelsalgoritm byggdes för att dra fördel av marknadsförhållandena i realtid. Strategin revideras 2017, vilket gör fonden till en av de med längst track-record.

Bolagets mest riskbenägna fond – Hilbert V100 – har ökat med 62,4 % på årsbasis sedan starten den 1 april 2017, där slagen i fondens värdeutveckling varit mycket stora.

Hilbert Group har även lyckats attrahera ett antal mycket välmeriterade personer. Företaget anställde Bruce Terry, tidigare vd på Brevan Howard US, till Hilberts rådgivande styrelse. Stuart Connolly, på riskkapitalföretaget Red Acre Ventures, kommer att väljas in  i Hilbert Groups styrelse under stämman i Maj.

Till det kan läggas den tidigare chefen för Cevian Capital, Richard Murray; förre Finisterre Capital riskchef Thierry Pudet som senior kvantitativ strateg; och Nick Yannakoyorgos, tidigare J.P. Morgan, som senior kvantprogrammerare.

Läs mer: Hilbert Group attraherar investerare för kryptoexpansion. Dagens PS]

Kort om bolaget:
Hilbert Group är ett investeringsbolag som är specialiserat på kvantitativa, algoritmiska handelsstrategier på digitala tillgångsmarknader.

Handla hos Avanza

Handla hos Nordnet

Läs mer om Hilbert Group

Viktig information: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr på ohman.se/fondlista innan du köper andelar i en fond.

ANNONS
ANNONS