Dagens PS

Finanstoppar anhållna: "Mycket allvarligt"

(Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 23 jan. 2017Publicerad: 23 jan. 2017

Ekobrottsmyndigheten, EBM, har anhållit två personer misstänkta för grovt insiderbrott i Fingerprint Cards-aktien och enligt Dagens Industri handlar det om storägaren och tidigare vd:n Johan Carlström samt styrelseledamoten Lars Söderfjell. Husrannsakan ska också vara genomförd, uppger man i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bakgrunden är att Ekobrottsmyndigheten misstänker marknadsmissbruk i samband med stora försäljningar av aktier strax före en vinstvarning Fingerprint Cards gjorde den 8 december.

“Jag vill inte inom ramen för detta ärende gå in på vad som varit tidigare, vi har nu att göra med en ny händelse från december 2016 som vi ska gå till botten med”, förklarar kammaråklagare Olof Kronlund.

I ett separat pressmeddelande, från Fingerprint Cards, förklarar ordförande Jan Wäreby att det inträffade inte kommer att påverka bolaget operativt men kommenterar ärendet så här:

“Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och de uppgifter som nu kommit till vår kännedom. Vi samarbetar givetvis med Ekobrottsmyndigheten.”

MISSA INTE: FI gav åtalade vd:n grönt ljus  >

LÄS ÄVEN: Skandal-vd:ns aktier plötsligt spårlöst borta  >

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS