Det var i våras som Dagens Industri avslöjade att Kungsledens ordförande och styrelseproffset Bengt Kjell i hemlighet arbetade med en nystartad, konkurrerande verksamhet.

Bengt Kjell avgick som ordförande efter att det framkommit att han tillsammans med styrelsemedlemmen Jens Engwall i månader hade presenterat ett nytt bolag, Hemfosa Fastigheter, för investerare.

Bland annat värvades två toppchefer från Kungsleden, däribland vice vd Lars Thagesson.

Kungsledens styrelse har nu låtit KPMG utreda om Kjell och Engwall skadat bolaget. Resultatet visar enligt DI att det inte går att se att bolaget lidit någon skada.

”Det är i princip omöjligt att sätta ett värde på en skada i det här fallet”, säger Aktiespararnas vd Günther Mårder till tidningen och tillägger att han hoppas att börsens styrelseproffs lär sig något på det inträffade.

ANNONS
ANNONS

”Från vår sida finns det ett viktigt signalvärde – att Aktiespararna inte ser lätt på den här typen av agerande från styrelseledamöter, där man tar uppdrag för en konkurrent.”

Bengt Kjell tog i augusti tjänstledigt som vice vd för investmentbolaget Industrivärden. Istället ska han arbeta som vd för Handelsbankens förvaltningsbolag AB Handel och industri, skriver Helsingborgs Dagblad.

Bengt Kjell sitter i styrelsen för bland annat Skanska, Höganäs, Indutrade, Handelsbanken Södra, Pandox och Munters.