Den brasilianska regeringen har lämnat in en stämningsansökan mot sju företag, varav ett är Skanska Brasil. Enligt stämningen ska Skanska ha agerat i strid mot lagen i kontakterna med Petrobras.

ANNONS

”Vad det huvudsakligen handlar om är att en av våra partners i Brasilien misstänks ha varit inblandade i olagliga affärsuppgörelser tillsammans med Petrobas-direktörer, och att Skanska Brasil antingen ska ha känt till eller ha fått fördelar av det”, säger Edvard Lind.

Skanska kan ännu inte säga hur stora belopp det kan röra sig om i skadestånd och böter. Men det handlar om en civilrättslig process, och Enligt Edvard Lind är det är Skanskas partner Engevix som misstänks ha varit involverat i de olagliga uppgörelserna.

”Det vi gjorde var mest stora energiprojekt. De är väldigt komplicerade, och det är vanligt att det är två eller tre bolag som delar på dem.”

Sedan tidigare pågår ytterligare två processer mot Skanska Brasil i utredningen kring Petrobas. De leds av den brasilianska konkurrensmyndigheten respektive landets revisionsmyndighet.

Missa ingenting – få dina nyheter i mejlen!

ANNONS
ANNONS

Eller via Facebook!