SvD Näringsliv skriver med hänvisning till Businessinsider.com om begreppet ”ekonomisk lycka”, som börjar få fäste i USA.

ANNONS

Det handlar om människor som bestämt sig för att det går att leva i princip som ekonomiskt oberoende på en liten lön, eller åtminstone förnimma samma känsla som rikingar. Till att börja med gäller det att lokalisera vilka delar av ekonomin som går att förbättra och utifrån det ”skapa en realistisk budget”, som inte slösas på extravaganser. Alla onödiga utgifter och skulder undviks och räkningar betalas rutinmässigt.

God kredit är ett annat signum för att bli ekonomiskt lycklig, vilket innebär att kreditkortsutlägg betalas varje månad vilket i sin tur bidrar till högre kreditvärdighet hos bankerna.

Att ha en buffert för oväntade händelser kännetecknar även denna livsstil samt att livförsäkringar upprättas för nära och kära, framgår det i artikeln.

En sund ekonomi är lika med lycka, resonerar dessa människor som är nöjda med vad de har, skriver Svenskan vidare och refererar till Businessinsider.

Impulskontroll, planering och insikt om bästa och billigaste lånen är andra karaktärsdrag hos ekonomiskt lyckliga, plus att de börjar pensionsspara i unga år för att sedan åtnjuta fördelarna med det på ålderns höst.

ANNONS
ANNONS

Slutligen lämnar ekonomiskt lyckliga inte walk over på grund av motgångar som att jobbet går förlorat, eller att man blir långtidssjukskriven. De är tvärt om ”revanschlystna”, heter det.

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!