När Privata Affärer genomförde undersökningen 2010 var flera av bankerna med bland de som erbjöd bäst ränta. Men på bara ett år har mycket hänt, konstaterar Privata Affärer på tidningens sajt.

2011 års kartläggning visar att bankerna höjt räntorna rejält. I stället är det framför allt är matvarukedjorna som erbjuder de bästa villkoren. Och vinnaren i Privata Affärers granskning heter Icabanken.

Jörgen Wennberg är vd för Icabanken. Enligt honom har ambitionen aldrig varit att ”tjäna penger på pengar”.

ANNONS
ANNONS

”Våra bankprodukter ska stärka lojaliteten med Ica och då måste vi erbjuda riktigt bra räntor på våra kreditkort”, säger han till tidningen.

Icabanken har två olika bankkort. Det ena är Ica-bankkort som har Sveriges lägsta effektiva ränta: 9,93 procent på årsbasis. Men se upp, skriver Privata Affärer. Ica-bankkort Plus, som bland annat kommer med bonus på inköp från andra butiker än Ica, har en effektiv årsränta på 13,75 procent.

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!