”Läge att ta rygg på insiders”, skriver Svenska Dagbladet.

Under senaste året har så kallade insiders, det vill insynspersoner i bolagen, handlat aktier frekvent. Andelen köp står för mer än två tredjedelar av affärerna och bara under senaste månaden uppgår köpandelen till 86 procent, enligt SvD Näringsliv, som med hänvisning till Investtech menar att det här kan indikera att det lönar sig att ta rygg på proffsen då dessa uppenbarligen anser att aktierna är köpvärda.

Mot bakgrund av det här rekommenderar Investtech placerare att köpa Capio. ”Kursen har brutit en stigande trendkanal på medellång sikt vilket är en signal om en kommande utveckling i linje med index, mot en tidigare signalerad meravkastning från den stigande trendkanalen”, heter det bland annat i den tekniska analysen.

Där till uppmanas börsspekulanter att slå till på Clavister Holding, bland annat till följd av bolaget nu tycks gå framtiden an med en positiv ekonomisk utveckling.

ANNONS
ANNONS

Slutligen åtnjuter Getinge förtroendet bland annat då kursen ”har inlett en stigande trendkanal på kort sikt och det finns stöd vid 138 och 142 kronor vilket kan begränsa nedsidan. Samtidigt är nästa horisontella motstånd vid 181 kronor vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan”, heter det i analysen, som alltså SvD Näringsliv återger.

Getinge har för övrigt gjort tre förvärv på cirka 700.000 kronor i augusti, framgår det.