Dejtade kvinnor på Tinder. Blåste dem på miljoner. ”Blev helt svart i ögonen”.

ANNONS

Svensken, som uppges vara i 30-årsåldern, har dömts till fängelse av Uppsala tingsrätt för ett 20-tal bedrägerier mot kvinnor, bekanta och företag, berättar Dina Pengar i Expressen och förklarar att han även ska betala runt 1,6 miljoner kronor i skadestånd till sina offer, däribland sin sambo och flickvän vid tidpunkten för brotten.

Mannen träffade kvinnor bland annat via dejtingappen Tinder och han utgav sig för att vara en storfräsare i den amerikanska finanssektorn och att han brukade shoppa exklusiva lägenheter i New York.

I historien ingår också dyra hotellnätter på Grand Hôtel i Stockholm.

”Han blev ganska hotfull när jag berättade att jag kollat upp honom, att han inte är den som han säger att han är”, berättar en 32-årig kvinna från Stockholm för Expressen, som uppger att den svenske mannen nu fällts för ett fall av grovt bedrägeri, ringa bedrägeri, stöld och olovligt förfogande.

Flickvänner överförde pengar till mannen, som i sin tur lovade att bland annat placera dessa. En kvinna som mannen hade ett förhållande med blev enligt artikeln av med över en miljon kronor, ett arv från sin far, sedan hon invaggats i tron att pengarna skulle gå till investeringar och lägenhetsköp, framgår det.

Men Expressen, som refererar utdrag ur domen mot mannen, konstaterar att han aldrig ägt några lägenheter och de köpekontrakt han påstod sig ha signerat var falska, har han erkänt.

Det framgår vidare att mannen fick tillgång till en del av sina offers kontokortsuppgifter genom att påstå att hans eget kreditkort slutat att fungera.

ANNONS
ANNONS

Kvinnan i Stockholm som råkade ut för den svenske sol-och-våraren berättar bland annat att mannen ”blev helt svart i ögonen och jätteelak” när hon konfronterade honom.

Hon hade misstankar om att det inte stod rätt till, förklarar hon, men ”kunde inte riktigt sätta fingret på vad”.