DagensPS.se skrev härom veckan om att en av de utpekade huvudmännen i skandalfonden Falcon Funds och den försvunna, svenska pensionsmiljarden inte gick att hitta. Ekobrottsmyndigheten, under ledning av kammaråklagare Arne Fors, var då på plats på Malta för att driva brottsutredningen kring personerna och bolaget som kollapsade i årsskiftet 2016-2017. Fallet beskrivs som en avancerad kupp där transaktioner gjorts kors och tvärs över hela världen, via skatteparadis, för att röja alla spår och försvåra utredarnas arbete.

Arne Fors, som hade träffat den maltesiska ekobrottsmyndigheten, berättade att den svenske affärsmannen var spårlöst försvunnen.

”De visste inte vart han tagit vägen. Det känns inte som att han just nu kan göra affärer på Malta”, sa han då till Expressen Dina Pengar.

Men nu har reportrar lyckats spåra svensken. Tidningen hittar honom mitt i det exklusiva bostadsområdet Earls Court i London, ett stenkast från fashionabla varuhuset Harrods. Svensken vägrar svara på journalisternas frågor om var den försvunna miljarden finns eller varför han ”gömmer” sig.

När Dina Pengar berättar att man hittat affärsmannen är Arne Fors ”inte förvånad”, säger han.

”London är centrum för finansbranschen. Det är intressant, absolut. Han har väl aviserat på olika sätt att han är villig att inställa sig till förhör, men det för tidigt än i utredningen.”

Än har ingen av personerna bakom Falcon Funds delgivits någon misstanke. Arne Fors berättar dock att brottsrubriceringen är fastslagen till grov förskingring, grov penningtvätt och grovt bedrägeri.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: ”Hjärnan” i miljardkupp spårlöst försvunnen [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: ”Dramatisk vändning” om förvunnen svensk miljard [DagensPS.se] >