Gör så här om du redan nästa vecka vill veta om du får tillbaka pengar eller åker på restskatt.

I april kan tre miljoner svenskar få sin skatteåterbäring. Dock måste du skaffa en digital brevlåda redan i dag, den 28 februari och före midnatt, om du vill få besked om din skatt tidigare, det vill säga om det blir återbäring eller kvarskatt.

Skatteverket är nu klar med alla viktiga datum inför deklarationen, och i ett pressmeddelande framgår det att deklarationen även innehåller några nyheter.

”Vi tar ett steg till och förenklar villkoren. Alla som bara ska godkänna sin deklaration, utan ändringar eller tillägg, och gör det digitalt senast den 2 april kan i år få sin skatteåterbäring redan i april”, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i pressmeddelandet.

Över sex miljoner svenskar deklarerade i fjol digitalt och myndigheten fortsätter propagera för att den ökande trenden ska hålla i sig.

ANNONS
ANNONS

Du som har e-legitimation/bank-id och digital brevlåda och inte gör några ändringar i den förtryckta deklarationen får skatteåterbäring extra tidigt i år, förutsatt att du inte får kvarskatt.

Glöm inte att ange ditt bankkontonummer till Skatteverket för eventuell utbetalning av pengar.

Har du ingen digital brevlåda redan är det alltså bråttom att skaffa det. Vid midnatt i dag går deadline ut.