Storbanken Nordea erbjuder nu amorteringsfria perioder för både småföretag och privatkunder som är drabbade av coronaviruset, enligt ett pressmeddelande. ”Vi är här för att stötta våra kunder genom både goda och svåra tider”, säger Nordeas vd Frank Vang-Jensen. 

Upp till sex månader betalningsfrihet kan Nordea nu bevilja småföretagare, alternativt tre månader beroende på situationen.

Banken kan även komma att erbjuda andra lättnader i spåren i spåren av coronaviruset, framgår det i en artikel på Di.se som refererar Nordeas pressmeddelande.

”Här för att stötta våra kunder”

”Vi är här för att stötta våra kunder genom både goda och svåra tider som en stark och personlig finanspartner. Coronaviruset har spridit sig snabbt och påverkar de nordiska samhällena och våra kunder”, säger Nordeas vd Frank Vang-Jensen.

Privatkunder kan ta del av mer information på bankens hemsida inom kort medan företagskunder uppmanas att snarast vända sig till sina bankkontakter.

Enligt Nordeachefen Frank Vang-Jensen är Nordea ”en mycket välkapitaliserad bank med en stark balansräkning”, vilket ger banken möjlighet att hjälpa sina kunder i ett prekärt läge.

ANNONS
ANNONS

Riksbanken lånar ut 500 miljarder

Under fredagen kom även beskedet från Riksbanken att man nu vill säkra kreditförsörjningen till i första hand små och medelstora företag. Det sker genom att Riksbanken lånar ut 500 miljarder kronor till bankerna, som sedan åläggs att se till så att företagen har finansiering och därmed i ett värsta scenario kan undvika konkurs till följd av pandemin med coronaviruset.

I början av mars presenterade Nordea en bedömning om att virusspridningen leder till ett vinstvarningsbonanza i Q1, en analys som Dagens PS givetvis berättade om.