För 30 år sedan var kinesiska samhället Huaxi ett fattigt bondesamhälle. Det var innan byn upplevde en rekordartad supertillväxt som skulle göra alla invånare till mångmiljonärer och tätorten till landets rikaste över kommande decennier, som Dagens PS skrivit om tidigare.

LÄS ÄVEN: Kris i byn där alla är mångmiljonärer [Dagens PS] >

I dag syns inga spår av jordbruket från forna dagar. I stället möts ögat av något som ser ut att vara hämtat ur klassiska datorspelet Sim City: lyxvillorna har byggts i perfekta rader och på garageuppfarterna står fina bilar parkerade.

I dag målas Huaxi upp som en ”kommunistisk utopi” där samtliga av byns 2000 invånarna får dela på kakan av samhällets blomstrande industri. Varje hushåll har minst 250.000 dollar på banken, motsvarande drygt 2,2 miljoner kronor, och har rätt till gratis sjukvård och utbildning, uppger Business Insider i ett inslag (länk längst ned i denna artikel).

ANNONS
ANNONS

Men med rikedomarna kommer hårda krav. Samtliga invånare i byn är enligt BI förbjudna att prata med pressen och vill de flytta där ifrån kräver byn tillbaka alla pengar. Människorna arbetar sju dagar i veckan och både spel och droger är också strängt förbjudet.

”Även om byborna blir rika kan de inte ta med sig sina tillgångar om de vill flytta. Så det är tveksamt om pengarna verkligen tillhör invånarna”, säger juristen Yuan Yulai, enligt Bi.

Se hela inslaget via länken nedan.

VIDEO: The richest village in China is one of the most mysterious places on earth [Business Insider] >