Det är Söderberg & Partners som i en stor försäkringshärva nu misstänks av Konkurrensverket för att ha agerat i strid med lagen i syfte att maximera sin vinst.

Det här rapporterar Sveriges Radio och totalt kan 150 kommuner i landet – framför allt de kommunala bostadsbolagen – ha drabbats av det misstänkta fusket inom försäkringsbranschen.

”Om det här stämmer tycker jag att det är mer än allvarligt. Det är mycket pengar i omlopp i försäkringsbranschen. Så det är bra att Konkurrensverket utreder detta så att vi får reda på vad det är som har skett”, säger Charlotta Lundström, pressansvarig på de allmännyttiga bostadsföretagens organisation Sabo, till SR.

Söderberg & Partners står alltså i skottgluggen och misstänks ha riggat upphandlingar för egen vinnings skull. Men bolagets informationschef Rasmus Löwenmo Buckhöj tillbakavisar anklagelserna.

”Vi ser ingen som helst grund för de här misstankarna. Det är viktigt att Konkurrensverket får bedriva sin utredning och vi ser fram emot att se vad de kommer fram till”, säger han till SR där Per Karlsson på Konkurrensverket slår fast att det är ”väldigt allvarligt” om misstankarna stämmer.

ANNONS
ANNONS

Företaget kan då, framhåller han, få betala 10 procent av omsättningen i konkurrensböter.

Utredningen är ännu bara i sin linda. Konkurrensverket fick in tipset om det misstänkta brottet mot konkurrenslagen strax före jul.

MISSA INTE: Kommun får smisk för konkurrensbrott [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Försäkringsmäklare mister tillstånd [DagensPS.se] >