Raketbränsle direkt i starten. Här är orsaken.

Redan efter fem minuters handel var Fingerprint Cards, som länge haft det blytungt på börsen, upp med över 20 procent. Aktien har sedan fortsatt rusa och är nu upp med över 30 procent alltså.

Bakgrunden är ännu obekräftade uppgifter, som refereras av Di.se, om att ett kinesiskt bolag – Beijing Watertek Information Technology – förbereder ett bud på biometribolaget..

Enligt en källa med insyn i processen, som Di hänvisar till, ska styrelsen för Fingerprint Cards ha uppvaktats.

”Enligt uppgift ska ett brev ha överlämnats direkt till Fingerprints styrelseordförande Jan Wäreby och vd:n Christian Fredrikson tidigare i veckan.”

Redan för ett år sedan ska det kinesiska bolaget ha visat intresse för Fingerprint Cards, dock gick det inte så långt den gången att det blev ett reellt bud, dessutom uppges styrelsen ha avvisat det som bolaget presenterade.

Beijing Watertek Information Technology ska enligt Di haft en försäljning på motsvarande 2,8 miljarder kronor och rapporterat ett röreöseresultat på 950 miljoner kronor under 2016.

ANNONS
ANNONS

Även Precise Biometrics aktie klättrar på orsdagsmorgonen, aktien står i skrivande stund på plus med 6 procent, framgår det i DiTV:s Börsmorgon.

När det gäller Stockholmsbörsen är breda OMXSPI och storbolagsindexet OMXS30 båda ned med 0,18 respektive 0,26 procent i den inledande börshandeln.