Skjutjärnsjournalisten till motattack efter den bisarra intervjun med komikern.

ANNONS

Janne Josefsson retar sig på att Özz Nûjen liknar honom vid en creepy gubbe vars arbetsmetoder som journalist kan ifrågasättas.

Flera har säkert sett intervjun där Janne Josefsson för SVT:s Uppdrag gransknings räkning ställer den kände komikern mot väggen för att ha betalat terrormisstänkte Rakhmat Akilov svart, drygt 85 000 kronor, för att han hjälpt till att renovera två sommarhus på Gotland som Özz Nûjen äger tillsammans med sin syster.

Özz Nûjen upprepar gång på gång att han inte är inblandad i det tvivelaktiga projektet och menar att Josefsson bör kontakta hans svåger, vilket han också gör flera gånger – utan framgång.

När Josefsson ska intervjua Özz Nûjen om svartjobbet sätter komikern upp ett eget tv-kamera-team där han angriper Josefsson hårt. I stället för att svara på några frågor om svartjobbet försöker han misskreditera den kände UG-journalisten.

https://www.youtube.com/watch?v=G5qru1cnIwo&t

Özz Nûjen lägger sedan ut videon från intervjun på Youtube. Det sker samtidigt som SVT Play publicerar intervjun, som även Dagens PS Marcus Birro uppmärksammat och beskriver som ”det mest bisarra” han sett – han syftar alltså på när Özz Nûjen ”går bananas”, som han skriver, mot Janne Josefsson.

Janne Josefsson säger nu till Aftonbladet han nästan tappade konceptet under intervjun, att det var en av de märkligaste intervjuer han gjort.

ANNONS
ANNONS

”Ja, det kan man säga. Jag blev nästan svarslös. Jag visste inte om han skämtade eller var allvarlig”.

”Jag blir förvånad över att han tar till den typen av ”under bältet”-grejer. Han framställer mig som en creepy gubbe som ringer barn. Jag vet inte om han är så nöjd med det själv. Jag undrar bara, vad uppnådde han med det? Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Det är en väldigt hög komisk nivå.”

Özz Nûjen svarar Aftonbladet endast i ett sms när tidningen vill få en kommentar, där han länkar till ett Twitterinlägg. I det finns en flik med rubriken ”Så jobbar Janne Josefsson”.