”Tanken med den förkortade arbetstiden är att medarbetarna ska få möjlighet till längre återhämtning. Initiativet till projektet kommer från medarbetarna. Vi månar om dem, och vill ge dem bra förutsättningar för att balansera jobb och privatliv”, säger Jenny Wilhelmsson, chef över äldreenheten och enheten för funktionsnedsättning, i ett pressmeddelande.

Det är socialtjänsten i Järfälla kommun som genomför projektet i syfte att de anställda ska få större chanser till att få förnyade krafter och arbetsenergi.

Flera andra kommuner inom socialtjänsten har tidigare gjort likadant. I Järfälla kommun är det medarbetarna på äldreenheten och enheten för funktionsnedsättning som fått frågan om de vill vara med i projektet, och i stort sett alla har tackat ja, uppger Metro och berättar att de anställda får välja om de vill jobba sex timmar i fem arbetsdagar eller jobba full tid i fyra dagar av arbetsveckan.

I maj 2018 ska projektet, som startar i oktober, utvärderas men redan nu är den ansvariga chefen övertygad om att den kortare arbetsdagen gör medarbetarna mer effektiva.

MISSA INTE: Golf på arbetstid personalvård [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Han får ”lön” varje månad – utan att jobba [DagensPS.se] >