Det visar en ny undersökning som miljonärsmagasinet Connoisseur genomfört. 71 procent av miljonärerna som deltagit i undersökning är ”sömnlösa på nätterna” av oro för att skatterna ska börja höjas i Sverige, framgår det i ett pressmeddelande.

ANNONS

Den fråga som bekymrar miljonärerna mest är ändå brottsligheten. 81 procent av de tillfrågade miljonärerna tycker att brottsligheten är ett stort problem.

Däremot anser 6 av tio, 60 procent, att klyftorna i samhället i dag är ”lagom stora”, och 69 procent anser att den egna belåningen är liten i jämförelse med inkomsten, visar rapporten.

På frågan om huruvida det behövs fler eller färre företag inom skola, vård och omsorg svarar 59 procent att det behövs fler och 79 procent anser inte att vinsterna i dessa bör begränsas.

Lag och ordning valfråga

En majoritet av miljonärerna uppger att deras egen ekonomiska situation är oförändrad eller bättre jämfört med för två-tre år sedan och en tredjedel av dem ämnar att öka sina inköp av sällanköpsvaror så som fastigheter, bilar och resor i år, jämfört med förra året.

Men tveklöst är det lag och ordning som dominerar bland miljonärerna och torde bli den stora valfrågan.

Blott en procent av miljonärerna tänker lägga sin röst på Socialdemokraterna i år.

Ännu färre av de rika, 0,3 procent, ger sin röst åt Miljöpartiet.

ANNONS
ANNONS

Inte oväntat är Moderaterna favoritpartiet bland miljonärerna. Hela 63 procent av de tillfrågade miljonärerna kommer lägga sin röst på partiet i valet, visar Connoisseurs undersökning.

Connoisseur har funnits i 20 år och skickas hem till 31 500 svenskar som har en deklarerad inkomst över 1 900 000 kronor per år.