Di har gjort en stor intervju med Hemfoas vd Jens Engwall, som uppges vara en av dem som har längst erfarenhet av arbete med fastigheter i Sverige.

På frågan om han ser några bubbeltendenser, svarar Jens Engwall bland annat så här:

”Det är svårt att se bubblan men som gammal i gamet är det ett litet orostecken att alla tjänar pengar på fastigheter. Det var det jag kände i början av 1990-talet innan kraschen. Då tjänade alla pengar på fastigheter, alltifrån bilhandlare till tandläkare. Då blir det en bransch som inte är så professionell där du inte behöver tillföra någon kunskap.”

Han förklarar i Di-intervjun att han upplevt tre smällar under sin tid i fastighetsbranschen och att marknaden för stunden ser enormt ljus ut med en lysande tillväxt, migration och urbanisering.

ANNONS
ANNONS

”Det som kan göra det lite mer krävande framåt är bankerna. De som inte är professionella får högre räntor och amorteringar samt lägre belåningsgrader medan de professionella får bättre villkor. Nu har bankerna snarast problem att få in bra kunder som lånar av dem medan efterfrågan kommer från ganska dåliga kunder. Vi känner ju nu att vi har väldigt god tillgång till kapital till hyggliga priser och vi är inne i en period nu där bankerna ringer mig. Men jag ser många andra som klagar på dyr finansiering. Bankerna känner igen mönstren tror jag”, säger Jens Engwall till Di.

MISSA INTE: Ökänd fastighetskung lever hemligt liv i lyx [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Zlatan och hans mor gör fastighetsklipp [DagensPS.se] >