Dagens PS har tidigare skrivit om topprofessorer som tjänar 10.000 kronor i timmen och om lärarna som ”behandlas som rockstjärnor”.

Nu har en missnöjd, och möjligen bitter, tidigare student vid anrika Oxford University stämt toppskolan på 1 miljon pund motsvarande drygt 11,6 miljoner kronor. Exakt den summan har han nämligen gått miste om tack vare det hyllade lärosätets ”tråkiga och förfärligt dåliga” utbildning, menar han och hans advokater enligt sajten Quartz.

Den i dag 40-åriga Faiz Siddiqui menar att han skulle haft en toppkarriär som ”högtflygande affärsjurist” om det inte vore för att Oxford lagt krokben för hans studier. Framför allt en kurs i indisk historia pekas i stämningen ut som särskilt undermålig i vilken han påstås ha fått ett alltför strängt betyg som drog ned snittet.

Oxford har inte gått ut med någon offentlig kommentar till stämningen men vill, enligt Quartz, att ärendet grävs ned. Dels för att det gått över ett och ett halvt decennium sedan Faiz Siddiqui gick ut år 2000, dels för att anklagelserna saknar grund.

Att tidigare studenter stämt sina skolor, och också vunnit, är inte unikt i sig. Men som Quartz påpekar: det handlar oftast inte om 1100 år gamla institutuioner i elitklassen.

MISSA INTE: 11-årigt underbarn tar examen från högskola [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Svenskarna som hoppade skolan – och blev rikast [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLA: A former student is suing Oxford for $1 million for failing to make him rich and successful [Quartz] >