Det handlar om de lyckligt lottade som äger teckningsrätter i Aktietorgsbolaget Zenergy, ett bolag som även DagensPS uppmärksammade i går då bolaget tokrusade på börsen och kursen sköt i höjden med fantastiska 150 procent efter att handeln i aktien först handelsstoppades.

Aktien fick raketfart på nyheten om att fastighetsbolaget K-fastigheter med miljardären Erik Selin i spetsen gjort intåg i Zenergy, vilket bland annat resulterat i en stororder för Zenergy från K-fastigheter.

Men det var inte bara aktieägare som kunde skratta hela vägen till banken i går, högst jublade med all säkerhet de som äger teckningsrätter i börsnoterade Zenergy, som håller på att genomföra en nyemission vilket gör att teckningsrätter handlas på börsen, skriver Di.se, som konstaterar följande:

”En teckningsrätt i Zenergy handlades kring 0,001 kronor på tisdagsmorgonen innan marknaden informerats om K-Fastigheters intåg. När nyheten kablats ut rusade teckningsrätten till 2,2 kronor, en uppgång på astronomiska 220.000 procent. Teckningsrätten stängde på tisdagen på 1,75 kronor, vilket ändå motsvarar en uppgång på hela 175.000 procent.”

ANNONS
ANNONS

För den som exempelvis ägde teckningsrätter i Zenergy värda 10.000 kronor på tisdagsmorgonen ökade värdet till, hör och häpna, 1,5 miljoner kronor – på en handelsdag.

Joakim Bornold, som alltså är sparekonom på Nordnet, konstaterar i Di-artikeln att aldrig förmodligen upplevt något liknande, ”det är exceptionellt”, säger han till tidningssajten.

MISSA INTE: Kursexplosion på börsen – grattis alla vinnare [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Han säljer lyxstugan – spana in prislappen [DagensPS.se] >