”Attraktiv uppköpskandidat”, anser storbanken.

Nordea skriver i en färsk analys, som refereras av Nyhetsbyrån Direkt, att flygbolaget SAS blir alltmer konkurrenskraftigt.

Banken räknar med att det resultera i en solid avkastning framöver och att det stärker bedömningen om att SAS kan vara delaktigt i en branschkonsolidering framöver.

ANNONS
ANNONS

”Vi tror att SAS starka position i den attraktiva nordiska regionen gör att bolaget är en attraktiv uppköpskandidat för en av de tre huvudsakliga europeiska flygplansgrupperingarna, och dess 17 slottar på Heathrow är en viktig tillgång”, skriver Nordea, som höjer rekommendationen på flygbolaget till ”köp” från ”behåll” med en riktkurs på 32 kronor, som i sin tur ger ”ett p/e-tal på 8,0 för Nordeas estimat för vinsten 2018, vilket uppges vara en lägre multipel än för många andra europeiska flygbolag”, rapporterar Direkt.

Nordea applåderar SAS sparpaket vars syfte bland annat är att minska kostnaderna med 3 miljarder kronor under nästkommande tre år. Där till får de nya baserna i Storbritannien och Spanien tummen upp och att mer fokus läggs på lojalitetsprogram, vilket kan stärka flygbolagets konkurrenskraft, heter det.

Efter en timmes handel på Stockholmsbörsen i dag var SAS-aktien upp med drygt 3 procent.