Apples sjukskrivne vd Steve Jobs deltog överraskande på en presskonferens i San Francisco på onsdagskvällen där företaget presenterade en ny version av sin surfplatta Ipad.

ANNONS

”Vi har jobbat med den här produkten ett tag och jag ville bara inte missa den här dagen”, sade han enligt sajten All Things Digital.

BILDSPEL: Här är Apples nya Ipad 2 ►

Den tunne sjukdomsmärkte Steve Jobs höll ångan upp på känt Apple-manér och drev med ”efterapande” konkurrenter som blivit omkörda i racet på surfplattemarknaden.

Han skröt om att Ipad 2 har mycket snabbare processor och grafik än föregångaren. Den kommer med kameror fram och bak, är lättare och en tredjedel tunnare samt kan fås i svart och vitt.

Priserna kommer i USA att variera mellan 499 och 829 dollar, beroende på modell. Steve Jobs lovade att apparaten finns på den amerikanska marknaden den 11 mars och två veckor senare i ytterligare 26 länder.

ANNONS
ANNONS

Den här lanseringen är mycket viktig för Apple, eftersom aktiekursen har sjunkit efter Steve Jobs sjukdom och rykten om att lanseringen skulle försenas. Konkurrenternas surfplattor har också knappat in på den första Ipaden försprång.