Kommunalrådet Marie Dahlin (S) i Vänersborg rasar över Bert Karlssons framfart. Han har startat ett asylboende på kommunens campingplats och hyr ut lokalerna till det egna asylbolaget Jokarjo – med god förtjänst.

Dels menar Marie Dahlin att agerandet från Berts sida är ett avtalsbrott, som statliga Migrationsverket blundar för, vilket hon menar är ”åt helvete”, säger hon till SvD, och dels går hon till fränt angrepp på Karlsson för att kräver max ersättning, 200 kronor per asylsökande, för boendet. Och det är en ”rejält saltad” nota, enligt artikeln, där det framgår att han Bert även begär 149 kronor för maten, totalt 349 kronor per asylsökande alltså.

”Vi vet ju vilket parti han var med i tidigare. Hade man en sådan inställning för några år sedan så försvinner den inte bara sådär. Det är en girighet av pengar som driver honom”, säger kommunalrådet till tidningen.

Bert Karlsson menar att det inte går ihop ekonomiskt om han inte kräver den ersättning han gör.

ANNONS
ANNONS

”Totalt räcker det ändå inte till att täcka underskottet. Vi går back med 5 till 6 miljoner där ute”, säger Bert till Svenska Dagbladet.

LÄS ARTIKELN:”Bert Karlssons kostnad: Fem kronor per dygn” » (SvD Näringsliv)

LÄS ÄVEN:”Utbrottet: ”Så j-vla dumma i huvudet” » (Dagens PS)