I intervjun med DI Weekend berättar Jesper Parnevik, 49, om den tuffa perioden efter 2010, då han både drabbades av ryggproblem, fick muskelbristning i skulderbladen samt senare alltså var nära att förlora både finger och hand efter att ha fastnat i en båtvinsch på sin 60-fotare.

ANNONS

Handen hann gå flera varv i motorn innan Jesper lyckades stänga av den. Ena fingret är i dag täckt av är.

Nu är Parnevik åter är på golfbanan med målsättningen att vinna. Efter några magra år är han i behov av lite intäkter.

Att bygga huset i fashionabla Jupiter, Florida, kostade 65 miljoner kronor. När bostadsmarknaden rasade härom året försökte familjen sälja för 71 miljoner men misslyckades.

”Naturligtvis vill vi inte flytta men de senaste åren har jag inte tjänat så mycket pengar och vi tänkte att vi kanske hann sälja innan den stora dippen. Nu har marknaden hämtat sig lite och vi har ingen brådska”, berättar Parnevik för tidningen.

Golfaren och affärsmannen, som spelar på USA-touren från och med i höst, deltar i Nordea Masters, den 29 maj till 1 juni på PGA Sweden National i Bara, Malmö. Parnevik har tränat stenhårt och har på grund av olyckan tvingats att byta grepp på klubban.

ANNONS
ANNONS

Men det ser lovnade ut och förhoppningsvisk vänder det nu.

”När jag kom hit på 80-talet var drömmen att kunna köpa en lägenhet. I dag har jag byggt mitt drömhus. Jag har alltid köpt över min förmåga med teorin att håller det så håller det”, säger Parnevik till DI Weekend.