”Året började med stor allmän oro kring det världsekonomiska läget och i juni var oron stor efter brexit och nya terrorattacker. Men både i februari och i juni fick vi överdrivet negativa reaktioner på marknaderna”, säger Ann Grevelius, partner på investmentbanken GP Bullhound, till SvD Näringsliv.

Hon är fortsatt positiv och räknar med att börsen går upp 4-5 procent för helåret. Dock kalkylerar hon för att det kan bli en berg- och dalbana, bland annat i kölvattnet av brexit.

Jonas Olavi, chefsstrateg på Alfred Berg, spår även han fortsatta negativa brexiteffekter, men det som kommer att påverka börsen mest är det amerikanska presidentvalet i november, tror både han och analytikerkollegan Ann Grevelius.

”Det kommer att bli en stor händelse för börsen. I slutändan handlar det om vad kandidaterna står för och vilken effekt deras politik har på tillväxten på sikt. Trump vill ju till exempel vara mer protektionistisk och det kommer att bli negativt för tillväxten”, säger Jonas Olavi till Svenska Dagbladet.

LÄS MER:”Här är de största hoten mot börsen i höst” [SvD Näringsliv] »

ANNONS
ANNONS

Eller via Facebook!