Det här skriver SvD Näringsliv och konstaterar att svallvågorna av oro på finansmarknanderna efter brexit i midsomras i stort sett planat ut.

ANNONS

Londonbörsen, mitt i det som då var stormens öga, har rusat med nära 8 procent sedan beskedet kom att storbritanniens invånare sagt ja till att lämna EU.

Den positiva börsutvecklingen går på tvärs med vad alla experter siade om när brexit-bomben slog ned.

”Det enda riktigt bestående effekterna på marknaderna är ett fall i brittiska pundet och låga brittiska obligationsräntor”, säger Peter Malmqvist, chefsanalytiker på Remium till SvD Näringsliv och fortsätter:

”Det känns som att börsen är osårbar mot dramatiska händelser och att investerarna i stället ser ett köpläge när det sker en dipp på börsen.”

Mattias Eriksson, oberoende analytiker, säger till tidningen att börsens uppsving är en av de ”märkligaste” vändningar han varit med om.

”Först blev man helt tagen på sängen, men kort därefter var oron om en eventuell upplösning av EU som bortblåst”.

Börsproffsen varnar dock för att det är för tidigt att blåsa faran över.

ANNONS
ANNONS

”Det finns anledning att vara orolig för EU:s utveckling. Medan Storbritannien har klarat sig bra, har EU förlorat en av sina viktigaste ekonomier. Och med tanke på att det samarbetet har ifrågasatts, föder det liknande tankegångar hos andra medlemsländer”, framhåller Mattias Eriksson i SvD-artikeln.

LÄS MER:”Londonbörsen vinnare efter brexit” [Svenska Dagbladet] »

Eller via Facebook!