17 av 20 gator med landets högsta kvadratmeterpris ligger på Östermalm i Stockholm.

Sett till snittpris ligger Bromma i topp med fem gatuadresser. Men annars är det Stockholms innerstad som dominerar på listan över Sveriges dyraste adresser.

Det är mäklarfirman Fastighetsbyrån som gjort kartläggningen med hjälp av siffror från Svensk Mäklarstatistik, berättar Di.se, som konstaterar att Stockholm med kranskommuner alltså har de dyraste adresserna i landet.

Thaliavägen i Bromma är, sett till snittpriset, Sveriges dyraste adress med ett snittpris på strax över 16 miljoner kronor, framgår det, liksom att siffrorna baseras på försäljningar mellan november 2015 och oktober 2017.

Strandvägen är den näst dyraste adressen i landet, där ligger snittpriset på drygt 14,9 miljoner kronor, skriver Di med hänvisning till statistiken.

ANNONS
ANNONS

”Sett till dyrast kvadratmeterpris är det Stockholms innerstad, och framför allt Östermalm, som dominerar. Dyrast är Floragatan följt av Stureparken, båda på Östermalm, med genomsnittliga kvadratmeterpriser på 122.896 respektive 117.601 kronor”, konstaterar tidningen.

17 av de 20 dyraste adresserna alltså är belägna på Östermalm.

Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, säger i en kommentar till siffrorna att efterfrågan på de mest attraktiva adresserna på olika orter brukar vara ”relativt konstant”.

Av alla Sveriges adresser är det bara en utanför Stockholm som kvalar in på 20-i-topplistan: Ryttarstigen i Göteborg, som hamnar på 15:e plats med ett snittpris på 10,5 miljoner kronor.