För den som skrämts av Bloombergs ”värstascenario” för 2017 eller amerikanska Pentagons dystra profetia om framtiden kan kanske det här vara något.

Kombinationen superrik och paranoid är något amerikanska företaget Vivos Group nu hoppas kunna slå mynt av. I en artikel i Business Insider skriver sajten om nya monsteranläggningen Vivos xPoint som beskrivs som världens största bunkersamhälle.

”Det Kalifornien-baserade företaget bygger och underhåller massiva skyddsrum som förmögna familjer kan köpa för att överleva ett armageddon.”

Sammanlagt består anläggningen av 575 bunkrar i betong och stål som från början användes av amerikanska försvaret för att förvara sprängmedel och ammunition under 1940-talet. ”Bostäderna” köps i grundutförande utan avlopp, elektricitet och luftfiltrering och kan sedan inredas av antingen Vivos själva eller av tredjepart.

För motsvarande drygt 100.000 kronor – samt en avgift på omkring 10.000 kronor per år – kan Vivos erbjuda köparen det mest basala som utrymningslucka, avgas- och luftventiler, propangenerator, bränsletank, eldragning, VVS, varmvattenberedare och skeptisk tank. Men för den som vill göra upplevelsen mer lyxig finns även den möjligheten. I ett exempel som visas på företagets hemsida visas en bunker inredd med exklusiva möbler och material och där fönster bytts ut mot led-skärmar som installerats för att simulera önskad utsikt. Här får man plats med tre sovrum, kök, vardagsrum, förvaringsutrymme samt hemmabio.

ANNONS
ANNONS

Enligt Business Insider räknar Vivos att lansera bunkrarna någon gång under 2017 med ambitionen att bygga både matvarubutik och skola.

Spana in Vivos reklamfilm här nedan.

MISSA INTE: Så lever INTE superrika – 8 vanliga myter krossade [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Rika får lyxkryssare i luften [DagensPS.se] >