En kvart från stan finns den här pampiga villan till salu. Huset har egen brygga och en vacker trädgård med stora stenanläggningar. Läs hur mäklaren beskriver villan nedan. 

Den vackra villan har varsamt renoverats genom åren och bevarar många tidstypiska detaljer från byggnadsåret, men behöver idag lite kärlek för att återfå sin forna glans. Fastigheten har varit samma familjs ägo sedan 1990-talet och det har nu blivit dags för en ny familj att ta vid. Vi välkomnar er till en magisk plats med fantastiska solnedgångar.

Drömboende Stockholm Sjöutsikt Skärgård
Huset är välbevarat med många vackra originaldetaljer. (Foto: Fastighetsmäklarna)

Entréplan består av vackert vardagsrum/matsal med charmig bevarad serveringsgång samt vacker eldstad. Köket är gediget i homogen oljad ek (från Mobalpa) och är rymligt med matplats för många middagsgäster och ligger i anslutning till vardagsrum/matsal. Maskinellt saknar inte köket något, här finns ny kyl/frys samt mikro.

Drömboende Sjöutsikt Egen brygga
Utsikten från huset slår det mesta. (Foto: Fastighetsmäklarna)

Detta våningsplan är praktfullt och sällskaplig och inbjuder till festligheter och mingel. På detta plan finns även ett av sovrummen samt gäst wc. Från entréplan når man den pampiga stenaltanen med dess fontän och fantastiska utsikt över tomten och vattnet.

Många tidstypiska detaljer

Övre plan nås via en vacker och bred trätrappa. På väggen sitter en fin tapet sparad med ram runt, denna i original sen huset byggdes. På övre plan möts du av en öppen hall med utgång till balkong (detta utrymme går att göra till ytterligare ett sovrum/arbetsrum) . Våningen har två rymliga sovrum på övre plan, med fina kupade fönster. Här finns gott om förvaring via kattvindar.

Drömboende En kvart från stan Sjöutsikt
Badrummet är stort med två tidstypiska handfat bredvid varandra. (Foto: Fastighetsmäklarna)

Övre plan har ett stort helkaklat badrum i klassisk stil med två tvättställ. Duschutrymmet har även det en originaldetalj bevarad från när huset byggdes, denna kakelplatta föreställer en sjöjungfru. Fönster från badrum vetter mot entrésidan.

ANNONS
ANNONS

Källarplanet har en rymlig tvättstuga samt utrymmen för förvaring av olika slag, här får allt plats. Garage och snickarverkstad finns även här samt husets värmepanna. Men möjlighet till vin/mat-källare samt spa med bastu för den som önskar är inget problem då utrymmet är stort och möjligheterna många.

Trädgård med plats för bröllop 

Den vackra gamla trädgården är en dröm och är kuperad med vackra stenanläggningar och altaner i ölandssten, små stentrappor och många hemliga stigar att upptäcka. Trädgårdens uteplatser samt båt/badbryggan skapar skiftande utemiljöer, allt efter humör och lust. Fastighetens hjärta, är den pampig altanen i sten med fontän i sydvästläge, här lyser solen hela dagen lång. Till och med bröllop har anordnats på denna. Underbar utsikt över Drevviken har du från trädgården.

Drömboende Stockholm Sjöutsikt
På trädgården finns vackra stenanläggningar och plats för större tillställningar. (Foto: Fastighetsmäklarna)

På tomten står även en mindre gäststuga med indragen el (ej vinterbonad). Här finns utrymme att bygga en Attefallare/båthus.

Trädgården har björk, lind, gullregn, plommonträd, rönnbär samt flertalet äppelträd. Här finns även fantastisk syrenträd och syrenbuskar, magnolia, jasmin, rhododendron (vita och lila) paradisbuske samt nyponbuskar. En vacker gammal ek finns även här samt annan svensk flora som hör ett gammalt klassiskt stenhus som detta till. Välkommen till denna idyll som är lika vacker året runt.