Förslagen finns med i regeringsutredningen Stärkt skydd på bostadsmarknaden som överlämnades till justitiedepartementet på onsdagen. Läs mer om utredningen här.

Michaël Koch, tidigare ordförande i arbetsdomstolen, har lett utredningen, som beskrivs som omfattande och där förslagen kan komma att träda i kraft redan 2019, rapporterar TT.

Ett förslag handlar om skärpta regler för avskrivningar där följden kan bli att många föreningar tvingas öka sparandet för att inte redovisa förlust, det här kan i sin tur medföra högre månadskostnader för bostadsrättsinnehavare.

Dessutom finns förslag på att nyproducerade bostadsrätter ska ha en teknisk underhållsplan som sträcker sig över 50 år, den kan bland annat avslöja om månadsavgifterna är för lågt satta, framgår det i TT-artikeln.

Överlag anser fastighetsägare att utredningen är bra, dock bör den anpassas till föreningarnas särskilda förhållanden, menar fastighetsägarna, och HSB anser enligt TT att ”avskrivningsmetoden är dåligt anpassad för bostadsrättsföreningar”.

MISSA INTE: Bostadspriserna sticker i väg uppåt [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Chocken: Miljonsmäll mot bostadsrättsägare [DagensPS.se] >