Visst är det smidigt att kunna hyra ut sin lägenhet, och hyra andras, via Airbnb. Men smutsig sexhandel har flyttat från hotell till vanliga lägenheter och Peters bostadsrätt blev bordell via Airbnb.  

Peter hyrde ut sin lägenhet till ett trevligt par men det visade sig att de använde hans lägenhet som bordell. Det skriver Hem & Hyra.

Peter hyrde ut sin bostadsrätt via Airbnb då han var borta på långresa med sin sambo i början av året.

”Vi fick kontakt med ett par som ville hyra. De tyckte om lägenheten och vi tyckte de kändes ordentliga så vi skrev kontrakt med dem”, säger Peter, som egentligen heter något annat och vill vara anonym.

Paret märkte direkt att något inte stämde när de kom tillbaka från resan. Det låg stora paket kondomer och ett par trosor gömde bakom en dörr. Det luktade starkt av urin i hela lägenheten och på vardagsrumsmattan fanns en konstig fläck som var svår att ta bort.

Lägenhetsbordeller vanligt

En dryg månad efter att de kommit hem hörde polisen av sig och berättade att lägenheten hade använts som bordell.

”Först får man en chock, sedan blir man ledsen för offrens skull. Att ens lägenhet som är en trygg plats för en själv blir ett fängelse för en annan”, säger Peter.

Men han är inte ensam om att drabbas. En rapport från 2018 visar att andrahandslägenheter är den mest attraktiva marknadsplatsen för organiserad prostitution. Det är ingen som vet hur många lägenhetsbordeller som finns men Christian Frödén, gruppchef vid polisens människohandelssektion i Stockholm, säger att de finns överallt.

ANNONS
ANNONS

”Ofta ligger de i innerstan. Gärna på adresser där man kan smita in lite ostört”.

Läs hela artikeln här.

Läs mer: Fick faktura på en halv miljon – lägenheten luktade djurkiss [Dagens PS]